Турската ваксина срещу КОВИД-19 Турковак предпазва и от варианта омикрон на коронавируса, заяви турски експерт, цитиран от

...
Турската ваксина срещу КОВИД-19 Турковак предпазва и от варианта омикрон на коронавируса, заяви турски експерт, цитиран от
Коментари Харесай

Турция се похвали: Turkovac предпазва и от Омикрон

Турската  ваксина  срещу КОВИД-19 Турковак предпазва и от варианта омикрон на коронавируса, съобщи турски специалист, представен от Анадолската организация.

Д-р Атеш Кара, член на Научния съвет, експертен съвещателен орган, който поучава държавното управление в битката с коронавируса, и ръководител на Турския  ваксина ционен институт, съобщи пред АА, че задълбоченото проучване на ефикасността на Турковак продължава.
Според учения проучванията демонстрират, че антителата, получени след  ваксина ция с турския препарат, наподобява осигуряват защита и срещу омикрон.
" Когато сравним Турковак с наличните данни, с които разполагаме, /виждаме, че/ тя осигурява защита срещу омикрон, само че е невероятно да се каже какъв брой дълго ще трае тя ", съобщи доктор Кара.

Турковак бе утвърдена за незабавна приложимост в  Турция  в края на декември м.г. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган даде обещание, че  ваксина та ще стане налична и за други страни по света, с цел да може да бъде употребена в полза на цялото човечество.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР